GYIK

A fogfehérítés nem káros-e? Lehetséges-e elszürkült, gyökérkezelt fogakat kifehéríteni?

A fogfehérítők hatóanyaga a karbamid-peroxid, amely a zománcprizmák közötti festékanyagokat színteleníti el. Gyökérkezelt fogaknál a fogak belsejébe helyezzük a fehérítőanyagot – így lehetséges a fogak belső fehérítése.

Mi az inlay és mikor alkalmazzuk?

Az inlay egy fogtechnikus által mikroszkóp alatt készített precíziós tömés, melyet a fogorvos ragaszt be. Akkor ajánlott, ha a szuvasodás sok foganyagot elpusztított és túl nagy méretű tömést kellene készíteni.

Mi a fémmentes pótlás? Mikor alkalmazzuk?

Front fogak pótlásakor van nagy szerepe, mivel ezek az anyagok átengedik a fényt, mint a természetes fogak, így abszolút természethű pótlások készíthetőek a fém váz káros optikai hatása nélkül.

Mi a vállas preparálás? Miért előnyös?

Koronák, hidak készítésénél a csonkokat úgy készítjük elő, hogy a korona szélénél egy egyenletes szélességű határvonalat preparálunk, ami lehetővé teszi a tökéletesen pontos pótlások elkészítését a technikus számára. A pontos, jól záródó korona körül az íny egészsége hosszú távon megtartható.

Mi az implantáció és kiknél alkalmazható?

Az implantáció fogászati értelemben egy titánium alapanyagú műgyökér beültetését jelenti az állcsontba. Felső korhatár nélkül alkalmazható az állcsontok növekedésének befejezése után, ahol a megfelelő mennyiségű és minőségű csont adott vagy kialakítható.

Mennyi ideig működőképes egy implantátum?

A megfelelően tervezett, kivitelezett és gondozott implantátum egy életen keresztül működőképes.