Fogkozmetikai kezelések

Professzionális fogkő eltávolítás

Fogainkat vagy azért veszítjük el, mert maga a fog betegszik meg annyira, hogy nem gyógyítható, vagy mert a tartószerkezete károsodik annyira, hogy nem képes a fogat helyben tartani. Mindkét folyamat megelőzhető és az okokat is egy helyen kell keresnünk, a fogakra rárakódó lepedékben és a benne háborítatlanul szaporodó baktériumokban.

A professzionális tisztítás célja a fogkővé keményedő az ínyszél közelében egyrészt a fogak koronai részére felrakódó, másrészt az ínyszél alatt alattomosan megbújó fogkő eltávolítása.

A szájhigiénikus először ultrahanggal – az esetek 99%-ában szükség van rá- eltávolítja a fogkő nagy részét, majd finom kézi műszerekkel minden fogat „körbejárva” megtisztítja a fogfelszínt. Rendszerint fluoridot tartalmazó –amelyről köztudott, hogy a zománcfelszínre jótékony hatással van – pasztával végigpolírozza a fogakat. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pácienseink meg is tanulják a helyes fogápolást.

Úgynevezett plakk festékkel láthatóvá tesszük a lepedéket. Megtanuljuk, milyen mozdulatokkal lehet eredményesen eltávolítani a lepedéket és hogy kell a fogselymet és speciális fogköz tisztító fogkefét használni.

Évente kétszer tanácsos megjelenni ilyen kezelésen. Ez az íny egészségét szolgálja és egyben fogászati kontroll is, mert csak így tudjuk a rendelőnkben nyújtott garanciát biztosítani.

Fogfehérítés

Egy szép mosoly vonzza a tekintetet és önbizalmat ad.

A tökéletes mosoly fontos eleme az egészségesen fehér fogszín. A fogak fehérségét nehéz megőrizni, hiszen egyre több olyan élelmiszert fogyasztunk, amely elszíneződést eredményez. Napi szinten a reggeli kávé, tea, vagy a cigaretta hátrányosan érinti fogunk felületét és annak színét. Az igény, hogy fogaink eredeti színét visszanyerjük majd meg is tartsuk nem mai keletű. Modern technológiák állnak rendelkezésre, melyek mára már sok millió embernek segítettek.

A fogfehérítés kémiai folyamata során a fehérítő anyagból naszcensz – nagyon reakcióképes – oxigén szabadul fel, amely képes a színt adó szerves molekulákat darabokra szaggatni.

Ha a kezelés mellett döntünk, akkor az első lépés egy professzionális fogtisztítás, mely feltétlenül szükséges, hiszen a lepedékes és fogköves fog nem fehéríthető. A fehérítés megkezdése előtt és után a fogszínt egy skálán mérjük le, hogy az eredmény látható, mérhető legyen.

Ezután jöhet maga az eljárás, mely a felhasznált anyag töménységét és a kezelési időt tekintve kétféle lehet:

  • A professzionális rendelői fogfehérítés során az íny megfelelő védelme mellett a fogorvos vagy a dentál higiénikus szakember fehérítő anyagot helyez a fogak külső felszínére, majd hagyja azt hatni 15-20 percig, a használati utasításnak megfelelően. Az eljárást addig ismételjük, amíg a kívánt fogszínt el nem érjük.
    A fehérítő eljárás során a legújabb technológiák ötvöződnek, így kapunk tartósan-, több árnyalattal fehérebb fogakat. A kezelés tartalmaz egy professzionális rendelői LED lámpás fogfehérítést, ami egy otthoni éjszakai fogfehérítő csomaggal kiegészíthető.
  • Az otthoni fogfehérítés annak ajánlott, aki rászán a fehérítésre 2-3 hetet. Ilyenkor egy lenyomat alapján mélyhúzott sínt készítünk, amely pontosan illik a páciens fogaira. Ebbe kell belehelyezni a fehérítő gélt és felhelyezni a fogakra 1,5-2 órára. Ajánlatos a két fogsort külön-külön fehéríteni, mert így könnyebben ellenőrizhetjük a folyamatot, az alsó fogsor lesz a kontroll. Azután pedig az alsót a felsőhöz fehérítjük.

A fogfehérítést követően 1-2 óráig kerülni kell:

  • kávé, tea, vörösbor és kóla és egyéb színes italok és ételek fogyasztását
  • a dohányzást

A tartós hatás és az egészségesen fehér fogsor elérése érdekében évente kell az eljárást megismételni.

Fogfiatalítás no-prep héjakkal

A szép fogak manapság hozzátartoznak az egyén megnyerő megjelenéséhez. Egy felhőtlen nevetés, egy hibátlan mosoly a magabiztos megjelenés záloga.

Természetes eszközökkel, a fogak csiszolása és érzéstelenítése nélkül fájdalommentesen megvalósítható a tökéletes mosoly. Már a kezelés korai fázisában olyan ideiglenes héjakat tudunk felhelyezni, ami optikájában a végső héjak formáját mutatja. Az orvos és a páciens közösen tudják a fogak végső formáját meghatározni – így előre megtervezhető a tökéletes mosoly.

Íme néhány példa, kezelés előtt és után:

Fogékszer

Napjainkban divattá kezd válni az egészséges fehér fogak díszítése, mely az arc karakteréhez megfelelően a mosolyunkat még vonzóbbá teszi. A fogékszert a fogfelszín sérülése nélkül, ragasztásos technológiával rögzítjük. A fogékszer lehet: nemesfém, csiszolt üveg vagy drágakő. A beavatkozás fájdalommentes és minimális időt vesz igénybe. A fogékszer a későbbiek folyamán bármikor, a fog sérülése nélkül eltávolítható, vagy aktuális igény szerint cserélhető.